Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження



10 євро
2024р.





10 євро, 2024 рік.

     
Країна
Австрія
Рік випуску
2024
Метал
Мідь
Вага
15 г.
Діаметр
32 мм.
Ціна
700 грн.

Пам'ятна монета "Півонія"

Шоста монета серії «Мова квітів» присвячена рослині, яка мовою квітів символізує удачу і щастя та асоціюється з яскравістю, процвітанням, сміливістю і честю. Квітка також має інші символічні асоціації, включаючи співчуття, любов та красу. В Англії півонію іноді називають «королівською трояндою», а китайське слово «shaoyao» означає «найкрасивіша». Півонії писало багато європейських художників, у тому числі Ренуар, Вінсент Ван Гог, Клод Моне та Едуард Мане. Розкішна краса півонії вже давно є популярною темою в китайській та японській літературі, живопису та декораціях.

Китайська легенда розповідає, що примхлива імператриця наказала, аби усі квіти у її саду зацвітали одночасно. Всі змирилися, окрім півонії. Роздратована відмовою квітки, імператриця вислала її в найхолодніші куточки імперії. Незважаючи на непривітне середовище, півонія розросталася та розцвітала. Імператриця, належним чином вражена, дозволила півонії повернутися та оголосила її «королевою всіх квітів».

Тираж: 130 000 шт.

Аверс: зображено усміхнену молоду жінку, чиє волосся прикрашене лавром і перлами. Праворуч від її голови вигнутий ріг достатку, з якого сипляться чашечки півонії та монети.

Реверс: зображено три відтиски справжніх півоній на різних стадія цвітіння, позаду них - стилізоване зображення смуги півоній.

UNC / монета з банківського ролу

Шоста монета нової серії Münze Österreich AG:
"Мова Квітів"
У період з 2021 до 2024 заплановано 7 монет;



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 137
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки