Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження



10 євро
2024р.





10 гривень, 2024 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2024
Метал
Цинковий сплав
Вага
6.4 г.
Діаметр
23.5 мм.
Ціна
30 грн.

Пам'ятна монета
"Медичні сили Збройних Сил України"

Присвячено самовідданій праці військових медиків, які забезпечують кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу як військовослужбовцям, так і цивільному населенню, що опинилося в зоні бойових дій. Сьогодні Медичні сили ЗСУ є потужною структурою, яка охоплює військові госпіталі та санаторії. Вони впроваджують новітні методи лікування і діагностики, співпрацюють із найкращими медичними центрами світу та проводять медико-психологічну реабілітацію військовослужбовців.

Тираж: 10 000 000 шт.

ОМ.10.-

Аверс: зображено малий Державний Герб України (угорі); в обрамленні давньоруського орнаменту по центру розміщені написи: УКРАЇНА / 10 / ГРИВЕНЬ (півколом); на тлі орнаменту зазначено рік карбування монети - 2024 (унизу) та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

Реверс: розміщено написи: ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ТА МИЛОСЕРДЯ і МЕДИЧНІ СИЛИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ. У центрі композиції рельєфно зображено емблему Командування Медичних сил ЗСУ, в основі якої - "британський" геральдичний щит. Центральним елементом щита є хрест, на який накладено стилізовану змію, що обвиває пірнач. Хрест символізує визнаний у Європі та світі знак всебічної допомоги та захисту, а змія, що обвиває пірнач, - символ медичних сил. На задньому плані схематично зображено пікселі камуфляжу.

Монета з ролу, без капсули;

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 137
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки