Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження



10 євро
2024р.





5 гривень, 2024 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2024
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
400 грн.

Пам'ятна монета "Крапля життя"

Присвячена благородній справі, яка демонструє вияв найвищої гуманності задля допомоги іншим, - донорству крові. Ця монета слугує даниною шани донорам, чий неоціненний внесок рятує життя і підтримує здоров'я нації. Вона символізує єднання, особливо у важкі часи, коли одна доза крові може стати рятівною одразу для кількох людей.

Тираж: 75 000 шт.

КМ.5.

Аверс: в центрі композиції зображено об'ємну краплю крові, яку оточують схематичні фігури людей, з'єднаних рукостисканнями. Цей образ є свідченням благородної спільної мети - рятувати життя. Від кожної фігури до центру кола рухаються стилізовані краплі крові, які символізують особистий внесок у донорство кожного небайдужого. Угорі по центру розміщено малий Державний Герб України; написи УКРАЇНА (унизу під композицією), номінал 5 та графічний символ гривні (унизу праворуч), рік карбування - 20/24 (унизу ліворуч від фігур), а також логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч між фігурами).

Реверс: на дзеркальному тлі праворуч розташований напис ЖИТТЯ, який стилізовано під систему для переливання крові з голкою. Цей елемент символізує процес забезпечення кров'ю судин, що зображені внизу ліворуч. Стилізована крапля та напис "життя" гармонійно поєднуються в назву монети - "Крапля життя". Фактура матового тла, на якому розміщені всі ці елементи, символізує велику потребу в донорстві в умовах війни.

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 137
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки