Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження



10 євро
2024р.





10 гривень, 2024 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2024
Метал
Цинковий сплав
Вага
6.4 г.
Діаметр
23.5 мм.
Ціна
30 грн.

Пам'ятна монета
"Державна спеціальна служба транспорту"

Присвячена Державній спеціальній службі транспорту (далі - Держспецтрансслужба) - військовому формуванню, що забезпечує стійкість транспортної системи країни в мирний час та в особливий період. Держспецтрансслужба, що є складовою системи Міністерства оборони України, з перших днів повномасштабного вторгнення рф мужньо тримає транспортний фронт. Завдання військовослужбовців Держспецтрансслужби - це не лише безперебійна робота транспорту в тилу, але й розмінування деокупованих територій, будівництво фортифікацій, охорона критичної інфраструктури та її відновлення. Їхня праця наближає нашу спільну перемогу!

Тираж: 10 000 000 шт.

ОМ.10.-

Аверс: зображено малий Державний Герб України (угорі); в обрамленні давньоруського орнаменту по центру розміщені написи: УКРАЇНА / 10 / ГРИВЕНЬ (півколом); на тлі орнаменту зазначено рік карбування монети - 2024 (унизу) та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

Реверс: по колу розміщено написи: ДЕРЖАВНА СПЕЦІАЛЬНА СЛУЖБА ТРАНСПОРТУ та гасло військовослужбовців Держспецтрансслужби - НЕЗЛАМНІ ДУХОМ ВІДНОВЛЯТЬ УКРАЇНУ!. У центрі композиції рельєфно зображено емблему Держспецтрансслужби. Центральним елементом емблеми є тризуб, під яким розміщено крилате колесо Меркурія, яке раніше використовувалося як емблема Міністерства шляхів Української Народної Республіки. Це символізує спадковість національних традицій та специфіку діяльності Держспецтрансслужби. На задньому плані схематично зображено міст, який символізує транспортну інфраструктуру України та основну діяльність Держспецтрансслужби - будівництво та відновлення об'єктів критичної і транспортної інфраструктури.

Монета з ролу, без капсули;

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 137
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки