Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





3 євро, 2023 рік.

        
Країна
Австрія
Рік випуску
2023
Метал
Нейзильбер
Вага
16 г.
Діаметр
34 мм.
Ціна
800 грн.

Пам'ятна монета "Глибоководна риба-вудильник" (морський чорт)

Чорна монета: темна і примарна, як глибоке море. Такого ще ніколи не було. Родзинка серії «Leuchtende Meereswelten», четверта монета в серії, ідеально підходить для морської істоти, яку може викрити лише ультрафіолетове світло.

Сферичне тіло, велика голова, рот з довгими іклами: глибоководні риби-вудильники — химерні на вигляд істоти, які зустрічаються в усіх світових океанах глибше 300 метрів. Довжина тіла самок становить від 6 см до 1,2 м. Дивно, наскільки менші самці: у більшості випадків вони сягають лише кількох сантиметрів.
У самок є «вудка» (Illicium) з прикріпленою «наживкою» (Esca), яка зазвичай оснащена світловим органом. Внутрішня структура Esca є складною і включає, серед іншого, дивовижну різноманітність везикул, наповнених люмінесцентними бактеріями.

У всіх видів роду Linophryne, крім світлого органу Esca, є складна штанга на під'язиковій кістці. Світло від вусача виходить не від світлопродукуючих бактерій, а від фотогенних гранул, що лежать між клітинами. Незалежний розвиток двох різних механізмів утворення світла в цьому роду є унікальним у тваринному світі.

Тираж: 65 000 шт.


Аверс: усі 12 морських створінь серії зображені силуетами. Між ними видно бульбашки повітря та хвостовий плавник, що зникає під хвилями праворуч.

Реверс: поле обрамлено історичним ілюмінатором, який прикрашений мушлею та морською зіркою. У нижній частині вікна можна побачити циферблати й позначки. Поле монети в ілюмінаторі - чорного кольору. При ультрафіолетовому освітленні з'являється сяюча червоно-зелена глибоководна риба-вудильник із відкритим ротом, повним довгих гострих зубів, і сяючою «вудкою» на лобі для лову дрібної риби.

UNC / монета з банківського ролу

Четверта монета нової серії Münze Österreich AG:
"Яскраве морське життя" (Leuchtende Meereswelten)
У період з 2022 до 2025 заплановано 12 монет;


теги: 3 euro, Münze Österreich, Leuchtende Meereswelten, Leuchtgarnele, Leuchtgarnele münze österreich, münze österreich, Luminous Marine Life, Angler-fish, Deep Seа Agler-fish, риба-вудильник, морський чорт, монета морський чорт, глибоководна риба монета, морське життя монета, монети євро, Австрія, монета риба, монета риба-вудильник, монета риба-вудильник київ, монета риба-вудильник ціна, монета морський чорт ціна, монета морський чорт купити, кольорова монета австрія, монети Австрії, ювілейні монети купити, 3 євро кольорова монета



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки