Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





5 гривень, 2023 рік.

        
Країна
Україна
Рік випуску
2023
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
600 грн.

Пам'ятна монета
"Український борщ" у сувенірній упаковці

Світ наповнений кулінарними шедеврами, та самобутньою стравою, що найповніше передає смак і багатовікову культуру України, є український борщ. Для українців борщ - це більше, ніж просто страва. З плином часу український борщ отримав визнання в усьому світі, ставши символом української кухні і втіленням української традиції. Борщ шанують усюди, а рецепт приготування передають із покоління в покоління. У 2022 році ЮНЕСКО внесла український борщ до переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони, що покликано поширювати знання про культурні та гастрономічні традиції України по всьому світу.

Тираж: 75 000 шт.

КМ.5.

Аверс: угорі розміщено малий Державний Герб України, ліворуч і праворуч від якого написи півколом:  УКРАЇНА, рік карбування монети - 2023; номінал монети - 5/ГРИВЕНЬ; унизу - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; у центрі зображено господиню під час приготування українського борщу на тлі печі, що символізує неперервність життя народу, тепло, затишок, добробут, родинне щастя, оздоблену орнаментом за трипільським мотивом, який уособлює вікову історію і традицію приготування борщу.

Реверс: розміщено стилізовану композицію, що наповнена традиційним українським колоритом та побутом: у центрі зображено тарілку з борщем, що неначе "бурхливе озеро" символізує глибинну українську культуру і традиції, напис - БОРЩ (елемент оздоблення - тамподрук).

Зображення Національного банку України


теги: борщ, український борщ, український борщ монета, монета борщ, монета борщ 2023, 5 гривень борщ, сувенірна упаковка борщ,



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки