Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня


ГоловнаСтатті для колекціонерів→ Великий Антикварний Салон 2009

Великий Антикварний Салон 2009

6 – 11 жовтня 2009 року в Українському домі відбудеться „ВЕЛИКИЙ АНТИКВАРНИЙ САЛОН 2009”

Великий антикварний салон – найбільша в Україні виставка антикваріату, яка представляє шедеври світового мистецтва, унікальні приватні та галерейні зібрання, і є продовженням ряду мистецьких акцій, організованих Українським домом спільно з журналом „АRТ-Ukraine”, як-то АРТ-Київ, Великий скульптурний салон, Fine Art Ukraine.

У цьому році Антикварний салон продемонструє широку і розмаїту палітру творів із приватних колекцій зарубіжних та українських збирачів антикваріату.

Унікальною подією Великого антикварного салону стане презентація творчості французького митця Джорджа Брака (1882-1963) – художника, графіка, скульптора, декоратора, яким спільно з Пікассо було розроблено доктрину кубізму.

Центральною експозицією Великого антикварного салону стане виставка творів майстрів світового рівня – Сальватора Далі, Олександи Екстер та Огюста Родена. Перлина експозиції – одна з найбільш відомих роденівських скульптур „Мислитель”, яка буде представлена в Українському домі в оригінальних розмірах (зменшена скульптура, що є фрагментом скульптурного порталу «Врата ада», була виставлена на „Великому скульптурному салоні 2008”).

Скульптура, представлена у центральній експозиції, є частиною унікальної колекції всесвітньо відомої швейцарської ливарної майстерні Вальзуані, де відливалися роботи іменитих майстрів пластичного мистецтва – Родена, Ренуара, Гогена, Помпона, Задкіна, Матісса, Армана. На Великому антикварному салоні в Україні майстерню Вальзуані представлятиме її власник – скульптор Леонардо Бенатов, син відомого художника, графіка Леонардо Бенатова (справжнє ім’я Левон Буніатян, 1899 —1972). Леонардо-молодший відкрив у Шеврозі завод з виготовлення скульптур та придбав клеймо, з яким працювали Модільяні, Матісс, Пікассо, Сальватор Далі. Останній, товаришуючи з батьком Бенатова, дозволив синові відлити декілька своїх робіт. Згодом Бенатов придбав права на лиття кількох скульптур Родена, всіх 76 скульптур Дега, почав відливати роботи нашої співвітчизниці Олександри Екстер, твори якої також будуть представлені на Антикварному салоні.

Почесними гостями салону стануть відомі діячі культури і мистецтв, колекціонери з різних країн світу, галеристи, арт-дилери та ін.

ukrdim.org.ua


 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 132
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки