Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





50 гривень, 2024 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2024
Метал
Папір
Вага
0 г.
Діаметр
0 мм.
Ціна
350 грн.

Пам'ятна банкнота "Єдність рятує світ"
(сувенірна упакова)

Присвячена незламності українського народу в боротьбі за свободу та європейські цінності, консолідації українського суспільства для захисту територіальної цілісності, а також єднанню демократичного світу перед обличчям російської агресії.

Тираж: 299 952 шт.

24-56

Основне зображення лицьового боку: в центральній частині розміщено художньо-образну композицію, яка відображає стилізований абрис України, що асоціюється із серцем, до якого підходять судини. Фонове зображення - образ дівчини у військовому шоломі, яка дивиться в бік Заходу. У нижній частині пам'ятної банкноти, на тлі Земної кулі, розміщено стилізоване зображення Європи, від країн якої ніби відходять судини-маршрути допомоги та підтримки України. Розміщені між судинами-маршрутами стилізовані серця символізують жертовність і співчуття. У верхній частині пам'ятної банкноти в центрі розміщено водяний знак. Праворуч від поля водяного знака розміщено наскрізний елемент - стилізований шеврон Збройних Сил України та спеціальний рельєфний елемент у вигляді кола для людей із послабленим зором. Ліворуч від поля водяного знака розміщено напис УКРАЇНА та зображення малого Державного Герба України. Під полем водяного знака з обох боків розміщено стилізовану композицію із заповнених та контурних квадратів (центральні квадрати - із позначенням номіналу пам'ятної банкноти), напівпрозорої смуги, що наповнена абрисами логотипа Національного банку України. Під смугою по центру пам'ятної банкноти розміщено напис ЄДНІСТЬ РЯТУЄ СВІТ та два текстових блоки (ліворуч і праворуч) українською та англійською мовами: ЄДНІСТЬ / І СОЛІДАРНІСТЬ / З УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ / НАБЛИЖАЮТЬ / ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ / В БОРОТЬБІ ПРОТИ / РОСІЙСЬКОГО АГРЕСОРА / ТА РЯТУЮТЬ СВІТ ВІД ХАОСУ / ТА МОРОКУ НАСИЛЛЯ.; UNITY AND SOLIDARITY / WITH THE UKRAINIAN PEOPLE / ARE BRINGING CLOSER / UKRAINE'S VICTORY / IN THE FIGHT AGAINST / THE RUSSIAN AGGRESSOR, / AND ARE SAVING THE WORLD / FROM THE CHAOS / AND DARKNESS / OF VIOLENCE.; вертикальний напис НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, підпис Голови Національного банку України та слово ГОЛОВА - у лівій нижній частині; напис П'ЯТДЕСЯТ ГРИВЕНЬ - у центральній нижній частині. Цифрове позначення номіналу розміщено горизонтально в нижній правій частині пам'ятної банкноти. Дизайн лицьового боку банкноти доповнюють інші елементи, виконані багатоколірним друком.

Основне зображення зворотного боку: символічна композиція зі стиснутих рук, що символізує співпрацю, взаємодопомогу, довіру та партнерство на тлі стилізованого тризуба - символу української держави. У верхній частині пам'ятної банкноти розміщено стилізоване зображення цифрового позначення номіналу, утворене захисною сіткою. Напис П'ЯТДЕСЯТ / ГРИВЕНЬ розташовано вертикально у верхній правій частині банкноти та горизонтально в центральній нижній частині. Цифрове позначення номіналу 50 розміщено горизонтально у верхній правій частині банкноти та вертикально (разом з графічним позначенням гривні) у лівій нижній частині пам'ятної банкноти. У верхній частині по центру пам'ятної банкноти розташовано напис ЄДНІСТЬ - СИЛА! У нижній частині пам'ятної банкноти розміщено рік її випуску 2024. Серійний номер надруковано двічі. Горизонтальний за напрямком читання номер (зі змінною висотою цифр) нанесений уздовж верхнього краю пам'ятної банкноти фарбою червоного кольору, вертикальний - уздовж лівого краю пам'ятної банкноти фарбою чорного кольору. Дизайн зворотного боку банкноти доповнюють інші елементи, виконані багатоколірним друком.

Пам'ятна банкнота номіналом 50 гривень 2024 року випуску з підписом Голови Національного банку України Андрія Пишного серії ЄС з номерами 0000001-0300000;
містить елементи захисту чинного номінального ряду банкнот та додаткові оптично-змінні елементи захисту;
тираж - 300 000 шт.
[із яких: 299 952 шт. - у сувенірному пакованні, два нерозрізані аркуші (на одному аркуші 24 банкноти)]. ;
розмір банкноти - 80 x 165 мм.


Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки