Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження


2 гривні
2016р.






3 євро, 2023 рік.

        
Країна
Австрія
Рік випуску
2023
Метал
Нейзильбер
Вага
16 г.
Діаметр
34 мм.
Ціна
800 грн.

Пам'ятна монета "Антарктичний кріль"

Антарктичний криль відіграє величезну роль в екосистемі планети. Цей важливий ракоподібний довжиною всього 6 сантиметрів і вагою не більше 2 грамів став героєм третьої монети серії.

Антарктичний криль є надзвичайно важливим, бо є одним із найпоширеніших видів тварин на Землі. Він є ключовим видом в екосистемі Антарктики та основою харчування для всіх китів, тюленів, пінгвінів та інших морських птахів, а також для більшості антарктичних риб. Якщо антарктичний криль почувається добре, інші види теж почуваються добре. Самі крилі харчуються в основному діатомовими водоростями та іншим рослинним планктоном, який вони збирають на тонкі щетинки на передніх лапах. Навесні їхня улюблена їжа складається з мікро водоростей, які ростуть на нижній частині дрейфуючого льоду.

Антарктичний кріль випромінює світло через біолюмінесцентні органи, розташовані в різних частинах тіла, включно з оком і стегнами. Органи мають увігнутий відбивач і лінзу, яка спрямовує світло, яка настільки розвинена, що її можна порівняти з ліхтарем.

Тираж: 65 000 шт.


Аверс: усі 12 морських створінь серії зображені силуетами. Між ними видно бульбашки повітря та хвостовий плавник, що зникає під хвилями праворуч.

Реверс: поле обрамлено історичним ілюмінатором, який прикрашений мушлею та морською зіркою. У центрі зображена арктичний кріль, зліва на задньому плані – кілька інших. Їх хітиновий панцир переливається жовто-помаранчевим кольором, а ноги світло-блакитні. Під ультрафіолетовим освітленням, креветки будуть чітко виділятися на фоні пейзажу. А їхні раковини світитимуться червоним, ніжки синім.

UNC / монета з банківського ролу

Третя монета нової серії Münze Österreich AG:
"Яскраве морське життя" (Leuchtende Meereswelten)
У період з 2022 до 2025 заплановано 12 монет;


теги: 3 euro, Münze Österreich, Leuchtende Meereswelten, Leuchtgarnele, Leuchtgarnele münze österreich, münze österreich, Luminous Marine Life, Antarctic Krill, антарктичний кріль, морське життя, монети євро, Австрія, кріль, монета кріль, криль, антарктический криль, антарктический криль монета, антарктический криль монета купить, цветная монета, морская жизнь монета, монети Австрії, ювілейні монети купити, 3 євро кольорова монета



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 134
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки