Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





ГоловнаМагазинКолекція монет→ Пам’ятна медаль

Пам’ятна медаль, 2023 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2023
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
100 грн.

Пам'ятна медаль "Місто героїв - Волноваха"

Присвячена відзначенню подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених під час захисту міста Волноваха від збройної агресії росії проти України. До міста війна "прийшла" ще у травні 2014 року, а під час повномасштабного вторгнення воно опинилося на лінії фронту, де точилися запеклі бої. Волноваха розташована на важливих шляхах сполучення Маріуполь - Донецьк та Маріуполь - Запоріжжя, тому була ласим шматком для російських окупантів. У результаті нещадних авіаударів та артилерійських обстрілів у місті зруйновано всю інфраструктуру, саме воно практично знищене та окуповане.

Тираж: 100 000 шт.

23-02

Аверс: угорі розміщено напис УКРАЇНА (півколом), під яким - малий Державний Герб України та рік карбування медалі - 2023 (вертикально на тлі мапи); у центрі на дзеркальному тлі написи: МІСТО/ВОЛНОВАХА/ГЕРОЇВ, у написі слова "Волноваха" літеру "н" заміняє фрагмент залізничної колії, яка досягає малого Державного Герба України та символізує прагнення міста повернутися додому, в Україну; стилізовані фрагменти мап міст - Донецька (угорі), Маріуполя (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

Реверс: розміщено стилізовану композицію: образ українського воїна (ліворуч) та стилізовані елементи герба Волновахи: на тлі округлої лінії (символізує розташування Волновахи на одній з найвищих місцин Приазовської височини) та хвилястої смуги з фонтанами (означає річку Волноваху, назву якої виводять від великої кількості джерел) - птах у польоті та його дзеркальна тінь, що символізує впевненість у звільненні міста.

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки