Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня
Додано монет: 1
На суму 0 грн.

Замовити

Нові надходження


2 гривні
2016р.






Повідомлення:
Монета "10 гривень" успішно додана в скриню

3 євро, 2022 рік.

        
Країна
Австрія
Рік випуску
2022
Метал
Нейзильбер
Вага
16 г.
Діаметр
34 мм.
Ціна
0 грн.

Пам'ятна монета "Синьокільчастий восьминіг"

Блакитний кільчастий восьминіг є яскравим прикладом того, наскільки захоплюючим і барвистим може бути підводний світ. Одне з найрозумніших безхребетних, ця дивовижна тварина є не тільки розумною, але й дуже токсичною. Відчуваючи загрозу, кільця восьминога блимають кілька разів на секунду. Саме в такому стані його можна побачити на першій монеті серії «Яскраве морське життя».

За потреби, восьминоги можуть блискавично змінювати не лише колір шкіри, а й навіть форму тіла. Спеціальні клітини містять пігменти з різними колірними властивостями, а деякі з них відбивають світло лише певних кольорів. За такої властивості, різні кольори з'являються на поверхні залежно від кута зору. А напруженість м'язів призводить до скорочення або розширення цих пігментів, і тому синьокільчастий восьминіг змінює колір своєї шкіри в певних місцях.

Тираж: 65 000 шт.


Аверс: усі 12 морських створінь серії зображені силуетами. Між ними видно бульбашки повітря та хвостовий плавник, що зникає під хвилями праворуч.

Реверс: зображено кольорового синьокільчастого восьми-
нога. При освітленні УФ-світлом - кільця почитають світитися, а тіло молюска змінює колір з жовто-коричневого на зелений. На задньому плані плавають дві рибки, знизу - піщане морське дно. Широка смуга, що нагадує старомодний ілюмінатор, обрамляє водну сцену. Як і на всіх монетах серії, ліворуч і праворуч від восьминога можна побачити мушлю та морську зірку.

UNC / монета з банківського ролу

Перша монета нової серії Münze Österreich AG:
"Яскраве морське життя" (Leuchtende Meereswelten)
У період з 2022 до 2025 заплановано 12 монет;


теги: 3 euro, Münze Österreich, Leuchtende Meereswelten, Blaugeringelter Krake, blaugeringelter krake münze österreich, Luminous Marine Life, blue-ringed Octopus, синькільчастий восьминіг, морське життя, монети євро, Австрія, восьминіг, синій восьминіг, восьминіг монета, синекольчатый осьминог, синий осьминог, монети Австрії, ювілейні монети купити, 3 євро кольорова монета



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 134
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки