Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





ГоловнаМагазинКолекція монет→ Пам’ятна медаль

Пам’ятна медаль, 2022 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2022
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
500 грн.

Пам'ятна медаль "Місто героїв - Харків"

Присвячена героїчному, гордому, нескореному Харкову, який з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію України зазнає масованого терору: бомбардувань, обстрілів, руйнувань житлових будинків, інфраструктури, людських втрат у місті та всій області, але протистоїть ворогу. Це місто героїв, які довели всьому світу, що вони витримали: під відлуння вибухів народжуються малюки, відбуваються освітні процеси, економіка міста адаптується до військових умов, а багато підприємців змінили свою діяльність і поставили її на військові рейки, культурні діячі, митці, поети, письменники, активісти - кожний бореться на своєму фронті. Блискавичний контрнаступ на Харківщині виконав стратегічну ціль - змінив хід війни та став одним із перших знакових успіхів Збройних Сил України на шляху до повного відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Тираж: 100 000 шт.

22-03

Аверс: угорі розміщено написи - 2022/УКРАЇНА, унизу - малий Державний Герб України, у центрі композицію: та тлі стилізованої карти міста рядки з історичного роману Ліни Костенко "Берестечко": ЧИ СПРАВДІ ВІРИВ Я У ПЕРЕМОГУ/В ТАКІЙ ТЯЖКІЙ НЕРІВНІЙ БОРОТЬБІ?/ТАК, ВІРИВ Я. НАЙПЕРШЕ ВІРИВ - БОГУ./І ВІРИВ ЛЮДЯМ. ЛЮДЯМ І СОБІ./ЛІНА КОСТЕНКО; колаж з визначних пам'яток міста: харківський Кобзар - пам'ятник Тарасові Шевченку, один з найкращих зразків монументального мистецтва (ліворуч), пам'ятка, що входить до світової спадщини ЮНЕСКО, - будівля Держпрому, зведена в 1920-х роках у стилі конструктивізму, альтанка-фонтан "Дзеркальний струмінь" - один із сучасних символів міста; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч над пам'ятником).

Реверс: напис на дзеркальному тлі - ХАРКІВ, у якому літеру І подано у формі свічки/МІСТО ГЕРОЇВ, що ділить поле медалі на дві частини, об'єднані спільним задумом: у верхній частині композиції зображено побиті та понівечені снарядами і бомбами будівлі, у нижній - стилізована панорама міста з його історичними пам'ятками та половецькими кам'яними бабами з гори Кременець біля Ізюма - пам'ятки сакрального мистецтва (IX-XIII століть).

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки